Plaats om te genieten
dinsdag 2 mei 2017
Regio van drie druiven
In de Langhe en Roero vormen hoofdzakelijk drie druiven de basis van de wijnbouw: dolcetto, barbera en nebbiolo. Zowat elke wijnbouwer creëert er zijn gamma rond. Van toegankelijk tot complex. Bij Massolino leren we dat elk detail ertoe doet. Soms is de weg van traditie naar modernisme niet eenvoudig. Zo is er een ware muur die de draaistop tegenhoudt en de kurk in de fles houdt, ondanks de onmiskenbare voordelen van de draaistop. Dan maar een speciale kurk opgebouwd uit duizenden miniscule kurkdeeltjes. Massolino wil traditie wel in ere houden door bijvoorbeeld de naam van wijn te ontlenen aan de voorouders-wijnbouwers. Verder is met de recent afgeronde uitbouw midden Unesco-erfgoed Serralunga de toon voor de toekomst gezet. Nog veel moois op komst.
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten