Plaats om te genieten

Plaats om te genieten

dinsdag 2 mei 2017

Fassone

Vandaag wendt de steven richting Cuneo op zoek naar de bakermat van het vlees waarvoor we naar Spiga komen. Maar eerst een blik op het machtige besneeuwde Alpenmassief aan de einder. Weinig mooier panorama's op de wereld. Intensief fotogeklik tijdens een korte pauze dus. In Fassone wacht ons de veekweker-voorrzitter van het consortium op op zijn bedrijf. De runderen worden er gekweekt en leven er volgens de strikte filosofie van bio en slow food. Geen enkele stress is toegelaten en er heerst absoluut dierenwelzijn. Zo is de stier voor de kweker de graadmeter van de sfeer in de stal, verder gevuld met koeien en kalveren. Voorwaar een moeilijke maar verantwoordelijke taak.
Het bedrijfsbezoek bij La Gronda toonde dat de volledige cyclus de filosofie respecteert, meteen een verklaring voor het topproduct dat we dankzij chef Franco op het thuisfront kennen. Hopelijk zullen deze boeren hun strijd tegen de hoge prijzen van de agroindustrie en de mondialisering blijven winnen. Aan de emotie te zien, geen vanzelfsprekende wens!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten