Plaats om te genieten

Plaats om te genieten

zondag 23 april 2017

Wijnclub Spiga d'Oro opnieuw op padNa een jaartje wijncursus met verkenning van de wondere wereld van de Italiaanse wijn uit alle regio's van de laars telt Spiga's wijnclub de laatste uren af om af te reizen naar de plaats van het gebeuren zelf. Piëmonte is opnieuw het reisdoel.Chef Franco heeft gezorgd voor een nieuw, boeiend en spannend culinair programma. Het hoofdaccent ligt uiteraard op de wijn, maar de combinatie met de streekeigen keuken en de alomtegenwoordige gastvrijheid van de gastheren en -dames maken dat de deelnemers zeker kunnen zijn van een unieke ervaring.
De wijntrip sluit aan bij de wijncursus en vormt een uitstekende illustratie. De belangrijkste les was dat wijn in de eerste plaats genieten is. Het zal best wel prettig zijn om veel te weten, maar het proeven en het steeds beter leren kennen van je eigen smaakvoorkeur is toch het belangrijkst. Daarom, vrees niet dat je iets zal missen of dat anderen meer lijken te weten dan jij! Laat de dingen ontspannen op je afkomen en beleef de smaaksensaties!
En dat geldt ook voor onze vele bezoeken. Om de volle beleving te krijgen, sluiten we ons zo dicht mogelijk aan bij de streek waar we te gast zijn. Daarom kiezen we er ook bewust voor om zoveel als mogelijk de contacten en toelichtingen te laten gebeuren in de lyrische taal van Dante, het Italiaans. Zo geven we blijk van respect, maar krijgen er ook het ware en warme Italiaanse gevoel bij. Zo zijn onze bezoeken geen toeristisch voorgekauwde kost, want daar ligt niemand op te wachten. Chef Franco zorgt immers voor authenticiteit en gaat helemaal tot de bron. Voor en na zulke bezoekmomenten hebben we tijd genoeg om het verhaal aan elkaar door te vertellen.
Het programma op zich is wel geen echte ontspanningsreis. Om alles rond te krijgen, moeten het ritme aangehouden worden en de afspraken daarrond opgevolgd worden. Eten en drinken zijn er alvast in overvloed!
Dus conclusie: veel of weinig ervaring, cursus bij Roeland of Gianluca gevolgd, het maakt niet uit. Ga mee op pad, verzamel indrukken en vorm jezelf tot een beter genieter.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten